Επιστροφή

Qi Gong
Θεραπευτική κίνηση Σώματος και Νου

Το Qi Gong ξεκίνησε από παραδοσιακές σαμανικές τεχνικές στην Κίνα με στόχο τη βελτίωση της υγείας και την ενδυνάμωση των δυνατοτήτων του Νου.
Σήμερα είναι η πιο δημοφιλής και επικρατούσα εφαρμογή αυτοθεραπείας και καλλιέργειας της ζωτικής ενέργειας που επιτυγχάνονται μέσα από απαλές κινήσεις, ασκήσεις και εσωτερική προσοχή στο σώμα μας.
Για να έχει αποτέλεσμα, δεν εφαρμόζεται σαν αργή αεροβική άσκηση, αλλά βασίζεται στην εξάσκηση και την καλλιέργεια της σωστής στάσης του σώματος με τη συνεργασία της αναπνοής και την εστίαση του νου.
Ως προληπτική πρακτική, το Qi Gong απελευθερώνει μπλοκαρίσματα του qi (ζωτική ενέργεια) που προκαλούνται από βλαπτικές συνήθειες, τραυματισμούς, δυσάρεστες συναισθηματικές καταστάσεις ή τη μόλυνση του περιβάλλοντος, πριν αυτά εξελιχθούν σε μεγάλα προβλήματα υγείας.
Επιπλέον:

Το Qi Gong μπορεί να εφαρμοστεί από όλους, ανεξαιρέτως ηλικίας. Δεν έχει αντενδείξεις σε χρόνιες εκφυλιστικές ασθένειες όπως η αρθρίτιδα, το Parkinson κ.α. Αντίθετα, μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη κινητικότητα του σώματος.

Διάρκεια:
90 λεπτά