Ποιοι είμαστε
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Γαλάτσι, όπου κατοικεί έως και σήμερα.
Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμό στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Παρακολούθησε πρόγραμμα Μεταπτυχιακής Εξειδίκευσης στη Συμβουλευτική και την Ειδική Αγωγή, ενώ σύντομα θα είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου με ειδίκευση «Κοινωνικές Νευροεπιστήμες, Κοινωνική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση».
Έχει εκπαιδευτεί στο Focusing ως Δεξιότητα ζωής, στις Επικοινωνιακές Δεξιότητες στο Ινστιτούτο Γνωσιακής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας (ΙΓΑΨ) και στο Ψυχόδραμα, ενώ έχει ολοκληρώσει τον κύκλο Chakra Energetics με τον Χάρη Κλωνάρη.
Έχει πλούσια και πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία στον χώρο της Εκπαίδευσης και των ΜΜΕ, εθελοντική δράση, αλλά και πολλές καλλιτεχνικές ανησυχίες, τις οποίες εκφράζει μέσα από τη συγγραφή και τη φωτογραφία.
Ενσαρκώνοντας ένα προσωπικό όραμα, που ζυμώθηκε στη Βραζιλία μέσα από σχέσεις και συγγένειες Ψυχής, δημιούργησε στη γειτονιά της το Satori Land, έναν χώρο δημιουργικής έκφρασης, εκπαίδευσης και θεραπείας με σκοπό το Ευ Ζην.
Αφουγκραζόμενη τον παλμό της κοινωνίας, εν μέσω μιας αντίξοης ελληνικής πραγματικότητας, και την ανάγκη των ανθρώπων γύρω της για καλή υγεία και ευεξία, αρμονία και ισορροπία, θετική στάση και ποιοτικότερες σχέσεις, έχει αποφασίσει να συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις στην επίτευξη αυτών των στόχων και στη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.
Είναι πτυχιούχος στην άσκηση του Ζen Shiatsu και Ειδικός Εφαρμογών Αισθητικής για πρόσωπο και σώμα και εκπαιδεύτρια στις συμπληρωματικές μεθόδους ολιστικής μάλαξης, στη θεραπευτική άσκηση του Qi Gong και εισηγείται σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης και αυτοθεραπείας.
Έχει ολοκληρώσει τον κύκλο Chakra Energetics με τον Χάρη Κλωνάρη και τους 4 κύκλους Dasira Naranda με τον Dr Sue. H μαθητεία και αργότερα συνεργασία της με τη Μαρία Σαρλέ στην Κρυσταλλοθεραπεία και Ηχοθεραπεία ανέπτυξαν την κατανόηση και την εφαρμογή στην πρακτική της προσέγγιση μέσα από την θεραπευτική της εργασία.
Ακολουθεί μεταπτυχιακή επιμόρφωση στην Ελλάδα και το εξωτερικό και εργασίες προσωπικής ανάπτυξης. Επίσης διατελεί Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Σιάτσου.
Το Satori Land αποτέλεσε και δικό της όραμα, στοχεύοντας στην καλλιέργεια της εναρμόνισης του ανθρώπινου πολυεπίπεδου δυναμικού μέσα από το Άγγιγμα, την τέχνη του Σιάτσου, την ενεργειακή άσκηση του Qi Gong και των άλλων δεξιοτήτων της. Πιστεύει στην προσέγγιση του ενεργειακού ανθρώπινου πεδίου μέσα από τα Τσάκρα και την εφαρμόζει στη θεραπευτική πρακτική της.
(Για περισσότερες πληροφορίες βλ. www.agatsou.gr/antigoni)
Γνωστή και ως Έλεν Μέλεν, αρχικά ασχολήθηκε με το θέατρο και τη γραφιστική, αλλά όλα την οδήγησαν προς το κουκλοθέατρο.
Δημιούργησε τη δική της ομάδα το 2010 και μαζί με τους συνεργάτες της απέσπασαν το 1ο βραβείο κουκλοθεατρικής παιδικής παράστασης στο Διεθνές Φεστιβάλ στο Κιλκίς στη 2η Συνάντηση Νέων Ελλήνων Κουκλοπαιχτών.
Παρακολούθησε μαθήματα εμψύχωσης και κατασκευής κούκλας στο εικαστικό θέατρο ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ και στο εργαστήριο ελευθέρων σπουδών ΑΣΚΑΡΔΑΜΥΚΤΙ.
Επίσης, παρακολούθησε βιωματικά σεμινάρια κλόουν (ΚΟLDOVIKA VIO), θεατρικού παιχνιδιού (ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ), θεάτρου και αντικειμένου (RENATO CURCI), κ.α.
Είναι μέλος της UNIMA HELLAS (Ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Κούκλας).
Είναι Ψυχολόγος, Υποψήφια Διδάκτωρ Συμβουλευτικής Ψυχολογίας του τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Αποφοίτησε με «Άριστα» από το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης & έπειτα ολοκλήρωσε με έπαινο (With Merit) τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Συμβουλευτική Ψυχολογία στο Keele University, UK όπου και έλαβε ειδική εκπαίδευση στην Προσωποκεντρική ψυχοθεραπευτική προσέγγιση.
Έχει πολυετή κλινική εμπειρία στο μετατραυματικό στρες, στο ψυχολογικό τραύμα καθώς και στις ποικίλες ψυχολογικές δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν έπειτα από μια τραυματική εμπειρία. Επίσης, έχει λάβει ειδική εκπαίδευση από το κέντρο “The Dove Service” (Staffordshire, UK) για θέματα διαχείρισης Πένθους & διαφόρων μορφών Απώλειας καθώς και ψυχολογικής υποστήριξης σε άτομα με χρόνιες ασθένειες και στους συγγενείς τους.
Έχει υπάρξει εκπαιδεύτρια του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέματα που σχετίζονται με τις εξαρτήσεις σε πρόγραμμα του Ο.ΚΑ.ΝΑ. και συνεργάτης του ΚΕΘΕΑ όπου εκπαιδεύτηκε περαιτέρω σε θέματα εξαρτήσεων και στην συμβουλευτική υποστήριξη των ατόμων με εξάρτηση και των μελών της οικογένειας τους.
Έπειτα από πολύχρονη συνεργασία της με το Συμβουλευτικό Κέντρο Ομηλίκων του Πανεπιστημίου Αθηνών, η συμβουλευτική φοιτητών και ατόμων που βρίσκονται στη φάση της αναδυόμενης ενηλικίωσης αποτελεί πεδίο γνώσης και εμπειρίας της. Έχει συντονίσει πληθώρα ψυχο-εκπαιδευτικών και βιωματικών σεμιναρίων και έχει έντονη δράση ως εισηγήτρια σε συνέδρια εντός και εκτός της Ελλάδας.
Εργάζεται ιδιωτικά και ασκεί ψυχολογική θεραπεία σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.
Επίσης, διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Συμβουλευτικής Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Αθηνών.
Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στη συνέχεια Συμβουλευτική Ψυχολογία και είναι κάτοχος Higher National Diploma in Counselling Psychology (Edexcel International, UK).
Μετεκπαιδεύτηκε ως Σύμβουλος Ομάδων και Οργανισμών στον Ελληνικό Οργανισμό Παιδείας και Ψυχοθεραπείας στην Ομαδική Ανάλυση και ως Ψυχοθεραπεύτρια στην Ελληνική Εταιρεία Υπαρξιακής Ψυχολογίας «Γίγνεσθαι».
Συνέχισε τη μεταπτυχιακή της ειδίκευση ως Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην ΑΣΠΑΙΤΕ. Υπηρέτησε στη Μέση Εκπαίδευση και διηύθυνε επί σειρά ετών το Γραφείο Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού.
Είναι εκπαιδεύτρια σχολών γονέων του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και επιστημονικός συνεργάτης του πιστοποιημένου από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών προγράμματος Αριάδνη για τον εθισμό των εφήβων στο διαδίκτυο.
Είναι μέλος της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής και της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια art-therapy και γραφολογίας και το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει τις νουβέλες «Στον καθρέφτη του ονείρου» και «ego» και τις ποιητικές συλλογές «Ο χρόνος διαλέγει τη στιγμή» και «Memoria Immortalis».